ÁSZF

Kedves Vendégünk!

Üdvözöljük a Villa Szófia Veszprém apartmanokban! Köszönjük, hogy veszprémi tartózkodásához magánszálláshelyünket választotta!

Mindent megteszünk annak érdekében, tartózkodása ideje alatt jól érezze magát nálunk, és nyugalmát semmilyen körülmény ne zavarja meg. Ha ezen törekvésünk ellenére bármilyen zavaró tényezőt észlel, amivel nincs megelégedve, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, 7/24 állunk rendelkezésére.
 1. A szálláshely kizárólag bejelentett szállóvendégeinek kényelmét szolgálja. A szálláshely üzemeltetőjének kifejezett hozzájárulása nélkül a szálláshely területére idegeneket és háziállatot beengedni tilos!

 2. Személygépjárművel érkező vendégeink részére – a szabad kapacitások függvényében – felár ellenében parkolóhelyet biztosítunk a szálláshely saját parkolóterületén. A szálláshely kijelölt parkolóhelyein kizárólag az erre feljogosító engedéllyel (előzetes foglalással) rendelkező vendégeink parkolhatnak.

  Felhívjuk a gépjárművel érkező Vendégeink szíves figyelmét arra, hogy a szálláshely utcájában (Szófia utca), valamint a párhuzamos Széchenyi István utcában a parkolás munkanapokon reggel 7:00 és délután 17:00 óra között díjköteles!

 3. A Szálláshely a lépcsőin szíveskedjen használni a korlátot a balesetek elkerülése végett. A szülőket megkérjük, hogy fokozottan vigyázzanak gyermekükre a különböző veszélyek (korlát, lépcső, terasz, ablak, tűzrakóhely) miatt.

 4. A szálláshely és az apartmanok bejárati ajtajait kérjük mindig zárva tartani. Az apartmanokban, és a szálláshely közösségi területein felejtett, vagy őrizetlenül hagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget.

 5. Apartmanjaink takarítva, beágyazva, frissen felhuzatolt ágyneművel, tiszta törölközővel, és fürdőlepedővel fogadják vendégeinket. Hosszabb tartózkodás esetén az ágyneműt és a törölközőket térítés mentesen hetente egy alkalommal cseréljük. Ettől eltérően, amennyiben szüksége lenne friss ágyneműre, törölközőre, felár ellenében igyekszünk eleget tenni igényeinek.

 6. A Szálláshely központi fűtéssel rendelkezik, az Apartmanokat az időjárásnak megfelelően központilag beállított hőmérsékletre fűtjük fel. Az Apartmanokban egyedileg szabályozható a hőmérséklet a telepített hűtő-fűtő klímaberendezésekkel.

 7. A szálláshely területére gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot behozni szigorúan tilos!

 8. Az apartmanokban és a szálláshely zárt tereiben, valamint a jakuzziban és annak környezetében tilos a dohányzás, bármilyen dohánytermék, elektromos cigaretta, valamint a nyílt láng használata. Apartmanjaink szénmonoxid és füstérzékelő berendezéssel vannak felszerelve. Dohányzásra a kijelölt kültéri dohányzóhelyen, valamint a teraszon van lehetőség. Tisztelettel megkérjük dohányzó vendégeinket, hogy az igényes környezet és a tisztaság fenntartása érdekében a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék. Ezen pont megszegése esetén kötelezhetjük vendégeinket extra takarítási díj megfizetésére, és a szálláshely azonnali elhagyására is.

 9. Kérjük, tartózkodása alatt, fokozottan ügyeljen a tisztaságra. Az apartmanok tisztán tartásához a 2. szinten található – „Eszközök” felirattal ellátott – szekrényben rendelkezésre bocsátott takarító eszközök használhatóak. Távozásakor az Apartmanban ne hagyjon maga után mosatlan edényt és szemetet. Megköszönjük, ha a tiszta papír és műanyag hulladékot a kommunális vegyeshulladéktól külön gyűjti. Kommunális és szelektív szeméttárolók a gyalogos bejárat mellett találhatóak. A szállásadó nem köteles tartózkodása alatt az Apartmanokat takarítani és a szemétkosarakat kiüríteni.

 10. Az Apartmanok jól felszerelt konyhával rendelkeznek. Főzésre és sütésre indukciós tűzhely, villanysütő, mikrohullámú sütő, vízforraló, kenyérpirító áll Vendégeink rendelkezésére. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat, evőeszközt. Kérjük, a hálószobákban ne étkezzen! Ezt csak az étkezőasztalnál tegyék.

 11. Tűzrakás szélcsendben, megfelelő oltási feltételek biztosítása mellett, kizárólag a terasszal rendelkező Apartman vendégei számára engedélyezett a kijelölt tűzrakó helyen. A sütés-főzés után kérjük a vendégeket a tűz és parázs eloltására. Tűzifa, vagy faszén gyújtásán kívül papír és más anyagok (pl. műanyag, gumi, cigarettacsikk) égetése szigorúan tilos! Olaj, petróleum vagy benzin használata tilos! Kérjük, hogy a tűzrakóhelyet úgy hagyja maga után, ahogyan azt az érkezésekor átvette.

 12. Kérjük a berendezési tárgyak, eszközök rendeltetésszerű használatát. A berendezési tárgyakat és textíliákat (székek, bútorok, ágynemű, takaró, törölköző, evőeszközök, stb.) az apartmanból kivinni szigorúan tilos! A bútorokat átrendezni tilos! Érkezés előtt, és távozáskor a szobákat megvizsgáljuk, a rendelkezésre bocsátott tárgyakról és eszközökről és leltárt készítünk. A gondatlanságból, vagy szándékosan okozott kárt a vendégeknek kötelességük megtéríteni. A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.

 13. Az apartman elhagyása esetén kérjük, minden elektromos eszközt kikapcsolt állapotban hagyjon hátra, és az ablakokat tartsa zárva.

 14. Vendégeink, és a környezetükben lakók nyugalma érdekében kérjük, tartsa be a vonatkozó csendrendelet előírásait. Kérjük, hogy este 22:00 és reggel 6:00 óra között mellőzzék a hangoskodást és minden nemű zajkeltést, hangos zene és TV hallgatását, különösen a jakuzziban és a kertben a hangos beszédet.

 15. A Szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégekkel szemben eljárjon, őket a Szálláshelyről haladéktalanul eltávolítsa. Ez esetben a szállás teljes összege kötbérként a Szállásadót illeti.

 16. A szállásadó nem vállal felelősséget és nem köteles kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. szálláshely nyitva hagyása, betöréses lopás, erős szél okozta károk, tűz, háború, természeti csapás, jégeső, víz-, áram-, TV- és internet szolgáltatás kiesés, stb.).

 17. A szálláshely wellness részlegét és wellness szolgáltatásait vendégeink – a szabad kapacitások függvényében – felár ellenében használhatják. A wellness részleget kizárólag előre jelzett igény esetén készítjük fel, és tartjuk üzemben, ezért a wellness részleg használata előzetes foglaláshoz kötött. A wellness részleg eszközeinek meghibásodása, vagy karbantartása okán fennálló üzemszünetért a szálláshely nem vállal felelőséget. 

 18. Az infraszaunát és a jakuzzit mindenki csak a saját felelősségére használhatja. A wellness részleg területén kiskorúak csak felnőtt hozzátartozójuk jelenlétében tartózkodhatnak. Kérjük vendégeinket a wellness eszközök rendeltetésszerű használatára, és a használatukat követően azok kikapcsolására. Amennyiben bizonytalan egy eszköz helyes működtetésében, kérjük forduljon segítségért a szállásadóhoz. 

 19. A wellness részleg területére utcai cipővel bemenni tilos, kérjük a papucs használatát. A szauna és a jakuzzi használata előtt kérjük, szíveskedjenek használni a zuhanyzót, és fokozottan ügyelni a személyes higiéniára. A jakuzzi használata előtt kérjük, ne használjon test-, és arcápoló szereket, és alaposan öblítse le magát és fürdőruháját tiszta vízzel, elkerülve a tusfürdő, mosószer és egyéb habzást fokozó vegyszerek vízbe oldódását. A wellness részleg elhagyása előtt szíveskedjen a villanyt lekapcsolni, valamint rendet hagyva távozni. A wellness teljes területén; beltéren és a jakuzzi környékén egyaránt tilos üvegpohár használata és szeszesital fogyasztása! Ezen pont megszegése esetén a szállásadó megtagadhatja a vendégtől a wellness további használatát.

 20. Kérjük, hogy az apartmanokban és a szálláshely területén tapasztalt mindennemű meghibásodást, rendellenességet szíveskedjenek haladéktalanul jelezni a szállásadó felé a megadott elérhetőségeken.

 21. Az átadott kulcsok és távirányítók esetleges elvesztését a Vendégnek kötelessége haladéktalanul jelezni, és azok árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a foglalási folyamat elindításával Vendégeink kijelentik, hogy elfogadják a szálláshely hatályos általános szerződési feltételeit, megismerik, és elfogadják a házirendet, és önmagukat ezen szabályok betartására kötelezik.
1. Általános rendelkezések
a. A Szálláshely adatai:
Név: Villa Szófia Veszprém
Cím: H-8200 Veszprém, Szófia utca 2.
Kategória: Magánszálláshely
NTAK: MA22038895
Minősítés: 4 korona
Weboldal: www.villaszofia.hu
E-mail cím: info@villaszofia.hu
Telefonszám: +36 30 547 0204
b. Az üzemeltető adatai (továbbiakban: Szállásadó):
Név: Hutvágner Martin
Adószám: 57378527-2-39
Székhely: H-8200 Veszprém, Szófia utca 2.
E-mail címek: info@villaszofia.hu; reservation@villaszofia.hu; villaszofia@gmail.com
Telefonszám: +36 30 547 0204
c. Jelen „Általános Szerződési Feltételek” – a továbbiakban: ÁSZF – szabályozza a Szállásadó által üzemeltetett Villa Szófia Veszprém szálláshelyen nyújtott szállásszolgáltatás és az ahhoz kapcsolódóan a Szállásadó által nyújtott egyéb szolgáltatások igénybevételének feltételeit.
d. A szerződő felek: A szerződő fél a szolgáltató szolgáltatásait megrendelő, igénybe vevő természetes személy, jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság. Szerződő fél az a természetes személy is, aki a szolgáltató szolgáltatását ténylegesen igénybe veszi. A szolgáltatást megrendelő és/vagy igénybe vevő a továbbiakban együttesen: Vendég. A Szállásadó és a Vendég a – feltételek teljesülése esetén – a szükség szerint a szolgáltatási megállapodás szerződő feleivé válnak – a továbbiakban együttesen: Szerződő felek.
2. A foglalás és a szolgáltatási szerződés létrejötte, a foglalás menete, a foglalás módosítása
 1. A szolgáltatási szerződés a Vendég által leadott megrendelés (továbbiakban: Foglalás), a Szállásadó írásbeli visszaigazolásával jön létre, és ezen írásbeli visszaigazolásra tekintettel, a foglalás írásban létrejött szerződésnek minősül. A szóban leadott megrendelés és/vagy megrendelés módosítás csak abban az esetben keletkeztet szerződéses kötelmet, ha azt a Szállásadó írásban visszaigazolta, a megrendelés, vagy a megrendelés módosítás a szolgáltató általi szóbeli visszaigazolása nem keletkeztet szerződéses kötelmet.
 2. A szolgáltatás igénybevételére létrejött szerződés határozott időre szól.
 3. Abban az esetben, ha a Vendég a határozott időtartam lejártát megelőzően úgy dönt, hogy a szolgáltatást a határozott időtartam elteltéig nem kívánja igénybe venni, akkor is köteles a szolgáltatás teljes ellenértékét a Szállásadó részére megfizetni, a Szállásadó pedig jogosult a megrendelt szolgáltatás teljes ellenértékének követelésére. A Vendég által a határozott időtartam lejárta előtt elhagyott Szálláshelyet és igénybe nem vett szolgáltatásokat a Szállásadó jogosult újra értékesíteni.
 4. A szolgáltatási szerződés módosítása kizárólag a szerződő felek írásba foglalt együttes akaratával lehetséges.
3. Díjszabás és fizetés
 1. A Szállásadó a megrendelt szolgáltatások teljes, a tartózkodás egészére számított ellenértékét feltünteti az általa a Vendég számára küldött írásos visszaigazolásban.
 2. A foglalás teljes összege 5% Áfát tartalmaz, és nem tartalmazza a helyi idegenforgalmi adót. Az idegenforgalmi adó legkésőbb a távozás napjáig fizetendő a megadott fizetési módokon. Az IFA kedvezményre jogosultság igazolása legkésőbb az érkezéskor szükséges.
 3. A Szállásadó az árait előzetes bejelentés nélkül bármikor jogosult szabadon megváltoztatni, természetesen azzal, hogy ez nem vonatkozik azon árakra, amelyeket a szerződő fél kérésére adott árajánlatában már megajánlott.
 4. A Szállásadó fenntartja magának a jogot, hogy jogszabályi változás esetén a többletterheket előzetes értesítés nélkül áthárítsa a szerződő félre és/vagy a Vendégre, különösen az IFA vonatkozásában.
 5. A Szállásadó árait jogosult magyar forintban és bármely konvertibilis valutában is meghatározni.
 6. A foglalást követően a Vendégnek 72 órán belül, de legkésőbb az érkezés napját megelőző 14. napig előleget kell megfizetnie, mely a teljes összeg 50%-a. Ennek elmaradása esetén a foglalás automatikusan törlésre kerül. A fennmaradó részt legkésőbb az érkezés időpontjáig szükséges megfizetni.
4. Fizetési lehetőségek:
  1.  banki átutalással az alábbi HUF alapú számlára;
   NÉV: Hutvágner Martin
   GIRO: 10401220-50527076-82761006
   IBAN: HU40 10401220-50527076-82761006
   SWIFT/BIC: OKHB HUHB
   KÖZLEMÉNYBEN: minden esetben a foglalás számát kérjük megadni
  2. készpénzben személyesen a szálláshelyen, előre egyeztetett időpontban;
  3. online, bankkártyás fizetés;
  4. illetve közvetítői oldalon történő foglalás esetén a szolgáltató által felkínált fizetési lehetőségek szerint.
5. Lemondási feltételek
Főszabály szerint a foglaláskor írásban visszaigazolt lemondási feltételek érvényesek. Amennyiben a foglaláskor nem kerül egyedi lemondási szabályzat meghatározásra, az alábbi általános lemondási feltételek érvényesek.
 1. A Vendég a foglalását kötbérmentesen lemondhatja az érkezés napját megelőző 14. napon 12:00-ig, amennyiben azt írásban jelzi.
 2. Az érkezést megelőző 14. napon belüli lemondás esetén kötbér megfizetése szükséges, amely a teljes összeg 50%-a. Ilyen esetben az előleget nem áll módunkban visszafizetni.
 3. A érkezés napján történő lemondás, vagy meg nem érkezés esetén a Vendég köteles a foglalás teljes összegének megtérítése.
Javasoljuk Vendégeinknek, érdeklődjenek útlemondási biztosítás felől a biztosítójuknál, és fontolják meg a storno biztosítás megkötését foglalásuk mellé a foglalást végző személy nevére, mely fedezi a költségeket akár az útitársak megbetegedése esetén is.
6. Bejelentkezés és távozás
 1. Amennyiben a foglaláskor nem kerülnek a bejelentkezés és kijelentkezés időpontjára vonatkozó egyedi kedvezmények visszaigazolásra; az apartmant az érkezés napján 15:30 órától lehet elfoglalni, és a távozás napján az apartmant 10:00 óráig kell elhagyni.
 2. A bejelentkezés és távozás időpontjában a Szállásadó személyesen jelen van, vagy képviselteti magát, amennyiben erre a Vendég igényét tart, és igényét előre jelzi.
 3. A Szállásadó a lefoglalt szálláshelyet az érkezés napján 20:00 óráig tartja fenn. Későbbi érkezés esetén előzetes egyeztetés szükséges. Ennek elmulasztása meg nem érkezésnek minősül.
 4. A szabad kapacitások függvényében lehetőséget biztosítunk korábbi érkezésre vagy későbbi távozásra felár fizetése ellenében.
 5. A szabad kapacitások függvényében lehetőséget biztosítunk a tartózkodás meghosszabbítására, mely új foglalásnak minősül.
 6. A d.) pontban meghatározott korábbi érkezés és/vagy a későbbi távozás lehetősége, valamint az e.) pontban meghatározott tartózkodás meghosszabbítása kizárólag abban az esetben áll fenn, amennyiben azt írásban visszaigazoltuk, és az erre alkalmazott feltételeket a visszaigazolásban közöljük.
7. NTAK regisztráció

A hatályos jogszabályok (2016. évi CLVI t., 9/H. bekezdése) alapján kötelesek vagyunk szálló vendégeink személyes adatait az okmányaik szkennelésével továbbítani a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ részére (legkésőbb az érkezésükkor), melyhez Vendégeink szíves együttműködését kérjük. Az okmányok bemutatásának hiányában, vagy ennek megtagadása esetén az apartmanokba történő belépést megtagadjuk, és a foglalás törlésre kerül, amely vendég általi lemondásnak minősül az alkalmazott lemondási feltételeknek megfelelően.

8. Tartózkodás alatti ellenőrzés

A szállásadó, a szállásadó felhatalmazott képviselője, valamint az illetékes hatóság jogosult – előzetes bejelentés nélkül – ellenőrizni, hogy a vendégek a szálláshelyen:

 1.  a bejelentett létszámban tartózkodnak-e;
 2.  betartják a törvényi előírásokat;
 3.  és a házirendet.
9. Nyilvános Online Felületek
A Szállásadó által üzemeltetett weboldal és közösségi média oldalak (továbbiakban: nyilvános online felület) használatára vonatkozó kiegészítő feltételek, melyeket a Felhasználó a Szállásadó weboldalán elérhető szolgáltatások használatával elfogad.
 1. A Szállásadó minden ésszerű erőfeszítést megtett annak biztosítására, hogy a nyilvános online felületen közölt minden információ pontos legyen a feltöltése időpontjában. Ennek ellenére a Szállásadó sem kifejezetten, sem ráutaló módon nem vállal felelősséget, illetve szavatosságot a nyilvános online felületen keresztül nyújtott információkért, és fenntartja a jogot arra, hogy értesítés nélkül azon bármikor változtatásokat és javításokat hajtson végre, illetve a online felületen vagy az azon közölt információkat részben vagy egészben megszüntesse.
 2. A Szállásadó nem vállal felelősséget a nyilvános online felületen előforduló semmilyen pontatlanságért, vagy hiányosságért. Az ajánlatok jogilag nem kötelező érvényűek, és semmilyen formában nem jelentenek kötelezettséget a Szállásadó számára. A nyilvános online felületen található információkon alapuló bármilyen döntés a Felhasználó saját felelőssége.
 3. A Szállásadó nem vállal felelősséget a nyilvános online felülethez, illetve az ott található bármilyen információhoz való hozzáférésből, illetve annak elmaradásából vagy ezek felhasználásából származó semmiféle veszteségért vagy kárért.
 4. A Szállásadó nem vállal felelősséget olyan, harmadik fél által létrehozott, továbbított, tárolt, hozzáférhetővé tett, vagy publikált tartalmakért, amelyekhez a Szállásadó nyilvános online felülete kapcsolódik, vagy amelyekre a nyilvános online felülete hivatkozik.
 5. A Szállásadó nem garantálja, hogy a nyilvános online felülethez való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz. A Szállásadó nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a nyilvános online felület használatából, annak használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információtovábbítási késedelemből, számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából, vagy más hasonló okból származnak.
10. Szerzői jog
 1. A Szállásadó web-, instagram és facebook oldala, az azon található minden képi, hang és szöveges tartalom és azok elrendezése, különösen nevek, logók illetve grafikák, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok szerzői jogi oltalom alatt állnak.
 2. Az a.) pontban meghatározott felületek tartalmának egészének, vagy részeinek bármilyen formában felhasználása különösen reprodukálása, átruházása, terjesztése, átdolgozása, vagy tárolása, a személyes használaton túl kizárólag a Szállásadó kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével lehetséges.
11. Amennyiben a hatályos jogszabályok szerint a jogi nyilatkozat bármely feltétele érvénytelennek minősülne, az nem érinti a többi feltétel érvényességét.
12. Adatkezelés és Üzleti Titok
 1. A Szállásadó – a Vendégei, partnerei és egyéb ügyfelei személyére, adataira, a fennálló üzleti kapcsolataira vonatkozó valamennyi információt üzleti titokként kezeli. Az üzleti titokként történő kezelés alól csak az érintett adatszolgáltató adhat felmentést. A Szállásadó az interneten keresztül hozzá eljuttatott valamennyi adatot ugyanolyan védelemmel kezeli, mintha azokat egyéb úton bocsátották volna rendelkezésére.
 2. Az adatkezelésre vonatkozó egyéb rendelkezéseket az ÁSZF 2. Számú mellékleteként közölt Adatkezelési Tájékoztató tartalmazza.
1. Általános rendelkezések
A Villa Szófia Veszprém magánszálláshely (cím: 8200 Veszprém, Szófia utca 2., NTAK regisztrációs szám: MA22038895) üzemeltetője – Hutvágner Martin adószámos magánszemély (adószám: 57378527-2-39, székhely: 8200 Veszprém, Szófia utca 2., továbbiakban: Szállásadó) – minden esetben biztosítja az általa kezelt személyes adatok tekintetében az adatkezelés jogszerűségét és célszerűségét. E tájékoztató célja, hogy a szállást foglalók, személyes adataikat megadó vendégek már a foglalás, illetve személyes adataik megadása előtt megfelelő információkat kaphassanak arról, hogy a szállásadó az adataikat milyen feltételek és garanciák mellett, mennyi ideig kezeli. Az e tájékoztatóban foglaltakhoz a szállásadó minden személyes adatkezeléssel járó esetben tartja magát, az itt leírtakat magára nézve kötelezőnek tartja.
Fenntartja ugyanakkor a jelen egyoldalú jognyilatkozatban leírtak megváltoztatásának jogát, ez esetben az érintetteket előzetesen tájékoztatni fogja. Amennyiben kérdése van az e tájékoztatóban foglaltakkal kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeinken. A szállásadó tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak, illetve némely esetben az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.
Adatkezeléseink megfelelnek a vonatkozó jogszabályoknak, különösen a következőknek:
 • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban: „GDPR”)
 • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Info. tv.”).
2. Szállásfoglalással összefüggő adatkezelés
 1.  A foglalással az érintett nyilatkozik, hogy megadott adatai a valóságnak megfelelnek, valamint a 16. életévét már betöltötte.
 2. A személyes adatok kezelője: Hutvágner Martin (székhely: 8200 Veszprém, Szófia utca 2.)
 3. Az adatkezelés célja: a szállásfoglalás megkönnyítése, hatékonyabbá tétele, a szállást foglaló vendéggel történő kapcsolatfelvétel.
 4. Az adatkezelés jogalapja: a szállást foglaló személy előzetes hozzájárulása. A jelen tájékoztató elfogadásával az érintett kifejezett hozzájárulását adja a személyes adatai jelen pont szerint kezeléséhez.
 5. A kezelt személyes adatok köre: megszólítás; vezetéknév és keresztnév; lakcím (ország, irányítószám, város, utca, házszám;) telefonszám; e-mail cím; gazdasági társaság esetében cégnév , adószám és székhely. Az NTAK regisztráció során, és online bejelentőlap kitöltése esetén a következő adatokat is kezeli a szálláshely: személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél, vagy jogosítvány) száma, állampolgárság, születési hely és dátum, a gépjármű rendszáma.
 6. Az adatkezelés időtartama: a foglalás szerinti tartózkodási dátum utolsó napját követő öt év.
 7. Az érintett jogai: az érintett személy (az, akinek a személyes adatait a szállásadó kezeli) kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést; azok helyesbítését; törlését; visszavonhatja az adatkezeléshez adott hozzájárulását: ebben az esetben a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét a visszavonás nem érinti; kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy a szállásadó az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, és ezen túlmenően más céllal az adatot ne kezelje); tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen; gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa a szállásadó.
3. Egyéb adatkezelések
 1. Cookiek: Az Adatkezelő a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, nyomon követése, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, webanalitikai mérések, személyre szabott kiszolgálás.
 2. E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk Vendégeinket, hogy egyes hatóságok, közfeladatot ellátó szervek, bíróságok személyes adatok közlése céljából megkereshetik a szállásadót. A szállásadó e szervek részére – amennyiben az érintett szerv a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges, és amennyiben a megkeresés teljesítését jogszabály írja elő.
4. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága
 1. A szállásadó számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a székhelyen és az adatfeldolgozó által bérelt szervereken találhatók meg. A szállásadó a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat: az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás); hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége); változatlansága igazolható (adatintegritás); a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.
 2. Különös gondossággal figyelünk az adatok biztonságára, megtesszük továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítjuk azokat az eljárási szabályokat, amelyek a GDPR szerinti garanciák érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védjük különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
 3. A szállásadó és partnerei informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal is gondoskodik. Az adatok napi biztonsági mentése megoldott. Az adatvédelmi incidensek elkerülése érdekében a szállásadó minden lehetséges intézkedést megtesz, egy ilyen incidens bekövetkezése esetén haladéktalanul fellép a kockázatok minimalizálása, a károk elhárítása érdekében.
5. Az érintettek jogai, jogorvoslati lehetőségek
Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.
Az érintett kérelmére az információkat elektronikus formában szolgáltatjuk késedelem nélkül, de legkésőbb 30 napon belül, a vonatkozó szabályzatunknak megfelelően. Az érintetteknek a lenti jogok teljesítésére irányuló kéréseit díjmentesen teljesítjük.
 1. Tájékoztatáshoz való jog: A szállásadó megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva, ugyanakkor precíz módon nyújtsa. A tájékozódáshoz való jog írásban, a kapcsolati elérhetőségeken keresztül gyakorolható. Az érintett részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is adható tájékoztatás. Tájékoztatjuk Vendégeinket, hogy amennyiben kétségünk támad az érintett személyazonossága felől, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérhetjük.
 2. Az érintett hozzáféréshez való joga: Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Amennyiben folyamatban van személyes adat kezelése, az érintett jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő, a felsorolásban szereplő információkhoz hozzáférést kapjon.
 3. Az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli (Európai Unión kívüli) címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. A fentieken túlmenően személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról.
 4. Helyesbítés joga: E jog értelmében bárki kérheti a szállásadó által kezelt, rá vonatkozó, pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.
 5. Törléshez való jog: Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül töröljük a rá vonatkozó személyes adatokat: személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre; a személyes adatok jogellenes kezelése állapítható meg; a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor. Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés a következő célokból szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.
 6. Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett kérésére korlátozzuk az adatkezelést a GDPR 18. cikkében fennálló feltételek esetén, tehát ha: az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését; az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását. Az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben. Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatni kell.
 7. Adathordozáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. A szállásadó word vagy excel formátumban tudja teljesíteni az érintett ilyen kérését.
 8. Tiltakozás joga: Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők.
 9. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást: Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges; meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.
 10. Visszavonás joga: Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.
 11. Eljárási szabályok: Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15–22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri. Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be a felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával. Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.
 12. Kártérítés és sérelemdíj: Minden olyan személy, aki az adatvédelmi rendelet megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól kártérítésre jogosult. Az adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott károkért, ha nem tartotta be a jogszabályban meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségeket, vagy ha az adatkezelő jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal ellentétesen járt el. Ha több adatkezelő vagy több adatfeldolgozó vagy mind az adatkezelő mind az adatfeldolgozó érintett ugyanabban az adatkezelésben, és felelősséggel tartozik az adatkezelés által okozott károkért, minden egyes adatkezelő vagy adatfeldolgozó egyetemleges felelősséggel tartozik a teljes kárért. Az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.
 13. Bírósághoz fordulás joga és adatvédelmi hatósági eljárás: Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni. A hatóság címe: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 9-11., levelezési címe: 1374 Budapest, Pf.: 603., Telefon: +36 1 391 1400, E-mail ugyfelszolgalat@naih.hu

Ajánlatkérés és Online Foglalás

Szabad időpontok és árajánlat kérése gyorsan és egyszerűen.